In de pers

Bron: Voorpagina NHD 30 sept. ´ 21 door Ton de Lange


Voor liefhebbers gepubliceerd op 13 oktober ´ 21
Fiets of wandel langs de acht sterren van ‘Onder de Sterren’. Kijk, luister en geniet. Eén van de drie creatieve dames achter dit bijzondere project is muzikant Milou Mignon • en zij vertelt met plezier over de samenwerking: “Fotografe Marina Pronk en kunstenares Sabrina Tacci hebben mij opgetrommeld om samen iets creatiefs te maken. Het leek ons mooi om voor de donkere dagen die gaan komen een soort cadeautje aan de mensen te geven. Onder de vleugels van Stichting KIST hebben we een mooi project ontwikkeld. Het zijn sterren geworden, met in het hart van iedere ster een QR-code. Scan je deze code dan hoor je een inleiding over ons project, kom je bij mijn muziek en teksten van verschillende woordkunstenaars.”De sterren met de muzikale audiotour laat je langs diverse locaties in Castricum en Bakkum reizen. Op iedere plek staat een andere ster en luister je naar een ander liefdeslied van Mignon. “Mijn nieuwe album gaat gelijk op met dit project en dat is een fijne manier om muziek in de wereld te brengen. Met Onder de Sterren willen we muziek, kunst en taal bij de mensen laten komen.” Op de vraag welke ster Milou zelf het mooist vindt, legt zij uit: “Ik wil de route eerdaags nog eens gaan lopen of fietsen. De locaties zijn al een bezoek waard, want overal is wel iets extra’s. Zo geniet ik bijvoorbeeld erg van de ster in de Tuin van Kapitein Rommel. Dan luister ik, terwijl ik op een bankje onder de walnootboom zit, naar het a capella lied Nachtegaal en ontspan ik van het uitzicht op de magische tuin. Ik ben ook heel benieuwd naar de ster bij De Oude Keuken Bakkum, waar ik dan tijdens het luisteren van hele lekker koffie met een taartje kan smullen.” De sterrenroute reist van dorp naar stad, van idyllische plekken in de natuur tot industriegebieden. De sterren zijn nog tot 31 oktober te zien en te beluisteren, daarna gaat ‘Onder de Sterren’ naar Alkmaar. Op 30 oktober vindt een eendaags festival – Maanfestatie – plaats in het Open Atelier Marina & Sabrina, met een live concert van Milou Mignon, lichtinstallaties van kunstenaarscollectief CAKtwo, een live painting-performance door Sabrina Tacci en beeldende kunst van Marina Pronk. Zoek je nog een leuk uitstapje in de herfstvakantie? De sterrenroute is een aanrader voor jong en oud. Bron: https://www.voorliefhebbers.nl/


Kunstenaarsduo houdt ’Maanfestatie’ in Bakkum; finale van audioroute ’Onder de sterren’

’Le nove sfere’ van Sabrina Tacci, verlicht met het ’Universum’ van Marina Pronk.


Kunstenaarsduo Marina & Sabrina houden op 30 oktober hun minifestival Maanfestatie. Dat vindt van 13-23 uur plaats in hun galerie en beeldentuin aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum.

’Maanfestatie’ is de finale van de bijzondere audioroute ’Onder de sterren’, compleet met kunst en ter plekke met de mobiel en QR-code te scannen muziek. Het is deze week nog in Castricum te beleven. Ze ontwikkelden het samen met zangeres, muzikant en projectenbedenker Milou Mignon, met steun van de plaatselijke Stichting Kist.

Tijdens de Maanfestatie verandert Open Atelier Marina & Sabrina in het ’Universum van Verlangen’. Binnen en buiten zijn er in totaal acht locaties ’waarin de sfeer van de acht sterren wordt bezongen en verbeeld’. In de loop van de middag en mogelijk ook de avond zijn er live performances: Milou Mignon en Jelle Visser spelen en zingen, en er zijn ’live painting sessies’ door Sabrina Tacci.

(Tekst gaat door onder de foto)

’Live painting’ door Sabrina Tacci.
’Live painting’ door Sabrina Tacci.© Foto PR

Als het donker wordt, is er tevens een try-out met lichtinstallatie ’Vrijheid’. Hierin verbeeldt het collectief CAKtwo – Fred Boon, Berend Wijers en Marina Pronk – de periode van beperkingen en het feest van herwonnen vrijheid. 
Bron: Noordhollands Dagblad 26 oktober 2021