Over

Marina Pronk

Na haar fotografieopleiding realiseerde Marina in 2007 haar studio en startte haar bedrijf MARINA fotografie. Na enkele jaren van veel foto- opdrachten groeide haar verlangen naar de derde dimensie en sloot ze zich aan bij de beeldhouwgroepen van kunstenaarsvereniging Perspectief. Ze volgde daar en elders diverse workshops om zich de techniek van het werken met steen, klei, gips, metaal en kunststoffen eigen te maken. Marina legt zich al enkele jaren toe op haar vrije werk van foto’s en beelden.
In 2011 richtte zij kunstenaarscollectief CAKtwo op waarin Marina samenwerkt met Berend Weijers en Fred Boon. Gezamenlijk vragen zij aandacht voor vorm door enorm uitvergroten. Zij werken veel met betonijzer maar ook met andere recycling- materialen en combineren, buigen, lassen, vlechten dit tot een object dat hen aanspreekt.
Een bekend kunstwerk van dit collectief is CatchFish dat van 17 juli 2020 tot 1 april 2021 op het strandplateau van Castricum aan Zee stond. CatchFish is nu op reis om bewustwording rond de gevolgen van plastic zwerfafval te creëren.

Sinds november 2017 werkt Marina op de begane grond van haar sfeervolle villa aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum samen met Sabrina Tacci. Onder de naam Open Atelier Marina & Sabrina zetten zij iedere vrijdag maar ook elk 2e weekend van de maand de deuren van de galerie met beeldentuin, open. Onder het genot van een kopje koffie of thee genieten gasten van steeds wisselende exposities. Meer info klik hier.

Sabrina Tacci

Na haar opleiding aan de kunstacademie in Carrara, heeft de Italiaanse kunstenares haar werk in verschillende musea, galeries en kunstcentra in Europa waaronder Berlijn en Milaan tentoongesteld. Sabrina is sinds 2004 werkzaam in Nederland en heeft haar atelier in het Willibrordus Business Centre in Heiloo. Zij is vormgever en deelnemer van verschillende multimediale en theater projecten o.a. ‘Stabat mater’ (KCB Bergen), ‘E la bellezza non potra cessare’ en productie Teatro Labile in Pisa. In haar spectaculaire live paintings brengt zij op theatrale wijze live muziek en schilderkunst in dialoog.

Sinds 2015 werkt Sabrina samen met beeldhouwer Michael Leusink. Sabrina en Michael exploreren samen de mogelijkheden van vorm en ruimte. Het beeldhouwwerk ‘Being with the greatest person on this planet’ is daar een voorbeeld van. Hun installatie ‘3 Graties, ode aan de zusterschap’ werd in 2019 tentoongesteld in de Grote Kerk van Alkmaar tijdens de internationale expositie ‘100% vrouw’. Meer info klik hier.

Onder de Sterren is gemaakt door:

Sterren: Kunstenaarscollectief CAKtwo Composities, liedteksten & Voice Over: Milou Mignon Plattegrond: Garage64 Woordkunstenaars: Ozan Aydogan, Benjamin Fro, Sjoerd Kuyper, Corine Koole, Thomas Möhlmann, Lonneke van Heugten, Rodaan Al Galidi, Arthur Lava, Arij van Vliet, Jelle Visser, Rogier Proper, Margot de Zeeuw Muziek: Thomas Jillings (productie & mix), Jelle Visser (backing vocals & keys), Kevin van Moorsel (bas & gitaar), Juen Schütt (drums), Bart-Jan Oosting (drums, percussie, marimba, waterphone, zingende zaag) Maanfestatie: Sabrina Tacci, Marina Pronk
Dit is een project van Stichting KIST en is mede mogelijk gemaakt dankzij:

Stichting Kist

Al eeuwenlang worden verhalen verteld. Verhalen maken dat mensen zich betrokken voelen bij elkaar. En dat is wat Stichting KIST wil bereiken. Verhalen geven aan de geschiedenis een betekenis.
Wat is de invloed van een lokaal verhaal op de wereld en de mensen vandaag? En hoe vinden we het verhaal daar nog terug, bij de mensen die het hebben meegemaakt? Welke betekenis heeft het voor de nieuwe generaties? Verhalen geven ook betekenis aan de zintuigen. Door de zintuigen te prikkelen, komt de geschiedenis tot leven en blijven we langer betrokken bij het verhaal.
Het spreekt tot de verbeelding. Het is de missie van KIST om mensen, culturen en generaties met elkaar te verbinden door een gemeenschappelijke verhaal tot leven brengen.

Dit komt tot uiting in onze projecten, die tot stand komen in samenwerking met zo veel mogelijk mensen, organisaties en instanties in de regio. KIST zoekt volle schatkisten om te delen en vult lege ‘schatkisten’ met verhalen. Doelstelling van Stichting KIST is het initiëren, organiseren en uitvoeren van culturele, historische, en educatieve projecten waarbij maatschappelijke binding doel en middel zijn. Het verbinden van een gemeenschap (community building) door middel van het gezamenlijk realiseren van cultureel-historisch producties. Meer info klik hier.


Milou Mignon

Zangeres en multimaker Milou Mignon schrijft liedjes als eigentijdse muziekdoosjes geïnspireerd op Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Christian Andersen. Ze bracht albums Ons Bed Is De Savanne (2021) en Stadskoraal (2020) uit. Daarmee bespeelt ze podia van de Bijlmerbajes tot circustenten en van radiozenders in Shanghai en Kaapstad tot in het Amsterdamse Bostheater. Milou creëert magisch realistische werelden, vervlecht kunstdisciplines en bouwt bruggen tussen mensen uit alle windstreken, zowel in het maakproces als op de vloer. Meer info klik hier.